preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Plokite" Split

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest o vraćanju u školske klupe

Autor: Administrator , 7. 5. 2021. 08:45

Dragi učenici, 

od ponedjeljka, 10. svibnja 2021. g. nastava će započeti prema modelu A, dakle neposredno u školi. Želim vam sretan i uspješan povratak u školu. 

Također, vama i  vašim roditeljima želim miran, ugodan i blagoslovljen blagdan sv. Dujma. Srdačan   pozdrav i uskoro se vidimo.                                                                                                                      v.d. ravnatelja: Jasna Dobrošek Mikulić

 [više]

IZVANREDAN USPJEH NAŠE UČENICE LARISSE MURACCHIOLI - PRVA NA DRŽAVNOM NATJECANJU!!!

Autor: Administrator , 27. 4. 2021. 13:47

Naša učenica 8.a razreda Larissa Muracchioli osvojila je PRVO MJESTO na državnom natjecanju iz talijanskog jezika. Njen uspjeh je nevjerojatan 98/100. Čestitamo Larissi i njenoj mentorici prof. Marini Šain.
                                        Škola je zaista ponosna na vas.

 [više]

Odluka o organizaciji nastave u razdoblju od 19. travnja -23.travnja

Autor: Administrator , 16. 4. 2021. 23:00

Odluka o organizaciji nastave koja je donesena 08.travnja 2021.godine za razdoblje od 12.travnja do 17.travnja 2021. godine na području Splitsko-dalmatinske županije produljuje se u istom obliku na razdoblje od dodatnih tjedan dana (19.travnja-23.travnja).

Stožer civilne zaštite Splitsko - dalmatinske županije nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvom znanosti i obrazovanja donio Odluku kojom se nastava u osnovnim školama SDŽ u razdoblju od 19. travnja 2021. do 23. travnja  2021. godine odvija kako slijedi:

- za učenike 1.do 4.razreda osnovne škole nastava će se izvoditi u školi – model A

 - za učenike 5. do 8.razreda osnovne škole nastava će se izvoditi na daljinu – model C

Za učenike 1. do 4.razreda, za koje se nastava izvodi u školi prema redovitom rasporedu i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere  (mjerenje tjelesne temperature, dezinfekcija potplata obuće, pranje ruku, držanje preporučenog razmaka od 1,5 metra,…).                                                 
Ostale upute i obavijesti učenici će dobiti od svojih učiteljica u školi.

Za učenike 5. do 8.razreda vrijede pravila utvrđena za online nastavu. Online nastava izvodi se preko aplikacije Microsoft Teams u virtualnim učionicama koje su kreirane na početku nastavne godine i u koje su svi učenici već prijavljeni. Online nastava će se održavati u realnom vremenu, odnosno svi učenici dužni su biti u svojim virtualnim učionicama u vremenu kada prema rasporedu imaju nastavu i s učiteljem mogu online komunicirati isključivo samo u vrijeme kada se odražava nastava iz tog predmeta. Neprijavljivanje i neuključivanje u virtualne učionice upisivat će se u e-Dnevnik kao izostanak s nastave.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Administrator , 8. 4. 2021. 18:28

Organizacija nastave u razdoblju od 12. travnja 2021. do 17. travnja 2021. Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Splitsko - dalmatinske županije nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvom znanosti i obrazovanja , 8. travnja 2021. godine donio Odluku kojom se nastava u osnovnim školama SDŽ u razdoblju od 12. travnja 2021. do 17. travnja  2021. godine odvija kako slijedi:

- za učenike 1.do 4.razreda osnovne škole nastava će se izvoditi u školi – model A

 - za učenike 5. do 8.razreda osnovne škole nastava će se izvoditi na daljinu – model C

Za učenike 1. do 4.razreda, za koje se nastava izvodi u školi prema redovitom rasporedu i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere  (mjerenje tjelesne temperature, dezinfekcija potplata obuće, pranje ruku, držanje preporučenog razmaka od 1,5 metra,…).                                                 
Ostale upute i obavijesti učenici će dobiti od svojih učiteljica u školi.

Smjena „B“, počinje UJUTRO u 08.00 sati

2.a,b razred  -  07.50
4.a,b,c razred  -  08.00

Smjena „A“, počinje POSLIJEPODNE u 14.00 sati

1.a,b razred  -  14.00
3.a,b razred  -  13.50

 

Za učenike 5. do 8.razreda vrijede pravila utvrđena za online nastavu. Online nastava izvodi se preko aplikacije Microsoft Teams u virtualnim učionicama koje su kreirane na početku nastavne godine i u koje su svi učenici već prijavljeni. Online nastava će se održavati u realnom vremenu, odnosno svi učenici dužni su biti u svojim virtualnim učionicama u vremenu kada prema rasporedu imaju nastavu i s učiteljem mogu online komunicirati isključivo samo u vrijeme kada se odražava nastava iz tog predmeta. Neprijavljivanje i neuključivanje u virtualne učionice upisivat će se u e-Dnevnik kao izostanak s nastave. Prvi sat, online nastave, za učenike smjene „B“ započinje u 08.00 sati dok za učenike smjene „A“ započinje u 14.00 sati.         
Detaljne upute učenici će dobiti od svojih razrednika i predmetnih učitelja.

Svima želimo uspješan nastavak školske godine.

 [više]

Učenica Larissa Muracchioli prva u županiji iz Talijanskog jezika

Autor: Administrator , 30. 3. 2021. 21:22

Čestitamo učenici Larissi Muracchioli i njenoj mentorici prof. Marini Šain na izvanrednim rezultatima postignutim na županijskom natjecanju iz Talijanskog jezika. Larissa je najbolja u županiji. Larissa je pozvana na Državno natjecanje koje će se održati 23 i 24. travnja  2021.

Bravo!!!

 [više]

Učenik naše škole u gradskom vijeću učenika

Autor: Administrator , 30. 3. 2021. 09:38

Dragi učenici i roditelji,

na prijedlog našeg učenika Marka Štrpca ( predstavnika u Gradskom vijeću učenika ), započinjemo s hvalevrijednom humanitarnom akcijom prikupljanja novčanih priloga za obnovu jedne petrinjske škole oštećene u potresu.

U svakoj učionici bit će postavljene kasice u koje će učenici ubacivati svoje male novčane priloge.

Želimo našim malim petrinjskim prijateljima sretan i blagoslovljen Uskrs te da im se život što prije vrati u normalu. U tome ćemo im rado i s veseljem pomoći.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje 3.a razreda

Autor: Administrator , 23. 3. 2021. 10:11

Dragi učenici, poštovani roditelji,

od 17.ožujka 2021.godine, učenici 3.a razreda nalaze se u samoizolaciji. (jedan učenik pozitivan na COVID-19).

Odmah smo kontaktirali dežurnu epidemiološku službu i školsku liječnicu te smo dobili savjet i preporuku da cijeli razred ide u samoizolaciju do 27.ožujka 2021.godine, isključivo iz sigurnosnih i preventivnih razloga. Učenici se na nastavu vraćaju u ponedjeljak, 29.ožujka 2021.godine.

Tako da učenici 3.a razreda prelaze na privremenu online nastavu preko WhatsApp komunikacijskog kanala (učiteljica Jasna Radovniković slati će materijale za učenike 3.a razreda).

Detaljnije informacije dobit ćete od vaše učiteljice, Jasne Radovniković, Zahvaljujemo na razumijevanju i svima želimo uspješnu online nastavu, a prije svega dobro zdravlje.

Srdačan pozdrav!

 [više]

OBAVIJEST - predupis djece u 1.razred OŠ PLOKITE

Autor: Mate Vuković, 26. 2. 2021. 10:39

PREDUPIS
djece u 1.razred

Prijava predupisa djece provoditi će se svaki nastavni radni dan od 02. do 09.ožujka 2021.godine u vremenu od 1100 do 1200 i od 1700 do 1800 sati, radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

NAPOMENA:
Potrebna dokumentacija: OIB, potvrda o pohađanju programa predškole, preslik domovnice i rodnog lista...

 [više]

Dan ružičastih majica - STOP nasilju u školama

Autor: Mate Vuković, 23. 2. 2021. 09:19

                   

Dana 24. veljače obilježava se Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Inače, ovaj dan svake se godine obilježava posljednju srijedu u mjesecu veljači, pa je datum obilježavanja promjenjiv.
Na taj se dan, u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti, kako po školama, tako i na radnim mjestima, te se nose ružičaste majice kako bi se simbolizirala borba protiv nasilja među vršnjacima.

Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji. Naime, dječak u Kanadi bio je izložen vršnjačkom nasilju u školi, zbog dolaska u ružičastoj majici. Ispostavilo se da je majica bila simbol podrške dječaka svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke.
Školske kolege odlučile su da dignu svoj glas protiv nasilnika i solidariziraju se sa zlostavljanim dječakom tako što su se sutradan svi u školi pojavili u ružičastim majicama. Ovu inicijativu su pokrenuli 17- godišnji učenici David Shepherd i Travis Price, koji su isprintali prvih 50 ružičastih majica. Od tada, ružičasta majica postala je simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Na Dan ružičastih majica provode se mnoge aktivnosti u kojima sudjeluju sve odgojno obrazovne ustanove i svi oni koji žele simbolizirati borbu protiv nasilja nad vršnjacima.

Aktivnosti se provode u školama, radnim mjestima i svim ostalim mjestima koja su prikladna za održavanje zabavno-edukativnih aktivnosti. Sudionici nose bilo koji odjevni predmet ružičaste boje (majica, traperice, tenisice, prsten, naušnice, narukvice) te samostalno ili grupno kreiraju poruke koje govore o borbi protiv nasilja.

Panoi u atriju škole

 [više]

14.02. - VALENTINOVO - Dan zaljubljenih

Autor: Mate Vuković, 13. 2. 2021. 06:42

  SRETNO VAM VALENTINOVO !!!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Mate Vuković, 9. 2. 2021. 15:52

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pripremila je materijale povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“.

-  video uradak koji se može pronaći na HAKOM – ovom Youtube kanalu, o zaštiti djece od neprimjerenih sadržaja ili ponašanja na internetu – dostupan je na poveznici http://www.hakom.hr/default.aspx?id=10107

  - aplikacija kalkulator privatnosti na kojoj se učenici mogu informirati i potaknuti na razmišljanje o problemima sigurnosti i privatnosti na Internetu – dostupna je na poveznici: http://privatnost.hakom.hr/index.php

  - brošura s praktičnim i korisnim savjetima o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i odgovornoj uporabi mreža, a dio je HAKOM – ovog programa informiranja djece i roditelja, koji se od 2016. provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja – dostupna je na poveznici: https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2020/dokumenti/HAKOM-ova%20bro%C5%A1ura%20-%20Kako%20se%20za%C5%A1tititi%20u%20svijetu%20interneta%20i%20mobilnih%20telefona.pdf

  - stranica „Sigurniji na internetu/Sini.hr“, pripremljena u suradnji s centrom za sigurniji Internet, dostupna na poveznici: http://sini.hr

„Dan sigurnijeg interneta“ obilježava se svakog drugog utorka u mjesecu veljači.

 [više]

Središnji ured za demografiju i mlade objavio brošure Brini o sebi - Budi dobro - Proživi Covid

Autor: Mate Vuković, 27. 1. 2021. 10:21

Središnji ured za demografiju i mlade RH je izdao brošure BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.


Priložene brošure:

  -  Brini o sebi - Budi dobro - PROŽIVI COVID 1.
  -  Brini o sebi - Budi dobro - PROŽIVI COVID 2.

 [više]

Kako pojasniti i olakšati djetetu nošenje zaštitne maske za lice

Autor: Mate Vuković, 30. 8. 2020. 15:43

Priloženi dokument:
-  INFOGRAFIKA: Kako pojasniti i olakšati djeci nošenje zaštitne maske za lice

 [više]

Preporuka HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Autor: Mate Vuković, 27. 2. 2020. 17:51

 

Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19):

Postupci provjeravanja putnika koji ulaze u Hrvatsku definirani su na način da se osigura najveća moguća zaštita zdravlja stanovništva i putnika uz minimalno ometanje međunarodnog prometa.

Za osobe koje su unazad 14 dana boravile u Kini, Hong Kongu, Japanu, Iranu, Singapuru, Južnoj Koreji te oni koji su nakon 23. veljače doputovali u Hrvatsku iz talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont provodi se u trajanju od 14 dana od napuštanja zahvaćenih područja:

     -     aktivni zdravstveni nadzor  (javljanje zdravstvenog stanja teritorijalno nadležnom
           epidemiologu prema adresi stanovanja/boravka)
     -     u samoizolaciji na temelju rješenja graničnog sanitarnog inspektora o podvrgavanju
           zdravstvenom nadzoru radi praćenja pojave simptoma respiratorne bolesti.

Nadalje, oni koji su došli prije 24.2. iz navedenih pokrajina u Italiji a sveukupno unutar 14 dana, te su razvili respiratorne simptome nikako ne smiju ići u odgojno-obrazovne ustanove te se odmah trebaju javiti svom izabranom liječniku.

1.) Aktivni zdravstveni nadzor nad zdravom djecom i učenicima koji dolaze iz zahvaćenih područja a koji u anamnezi ne navode bliski kontakt s oboljelima: UVIJEK JE U SAMOIZOLACIJI kod kuće ili u đačkom  domu (organiziranom smještaju) pri čemu ova djeca i učenici mogu živjeti s drugim osobama (mogu primjerice dijeliti sobu u đačkom domu s drugim djetetom).
2.)  Aktivni zdravstveni nadzor nad zdravim djetetom/učenikom (bez znakova bolesti) koji dolaze iz zahvaćenih područja a koji su bili u bliskim kontaktima s oboljelima: UVIJEK JE U SAMOIZOLACIJI kod kuće ili u đačkom domu (organiziranom smještaju) ali pri tome trebaju živjeti sami. Dakle, u đačkom domu je neophodno, kada god je moguće, organizirati da takav učenik boravi sam u sobi te da ne dijeli sobu s drugim učenicima. Također đački dom treba organizirati da takav učenik jede u svojoj sobi a ne u zajedničkom prostoru s drugima, te da ne koristi zajedničke prostorije poput sanitarnih čvorova. Ako ne žive sami ili nikako nije moguće organizirati da sam boravi u sobi u đakom domu, neophodan je boravak u ORGANIZIRANOJ KARANTENI.
3.)  Djecu i učenike koje dolazi iz zahvaćenih područja a imaju neki od respiratornih simptoma (nagli početak barem jednog od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah neophodno je tretirati kao zaražene osobe dok se zaraza ne isključi mikrobiološkom obradom, što znači da je neophodna hospitalizacija u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Djeca i učenici kod kojih se provodi aktivan zdravstveni nadzor u samoizolaciji (točka 1. i 2.) ne pohađaju odgojno-obrazovne ustanove za vrijeme trajanja ove mjere zaštite.

 

Do daljnjega je neophodno odgoditi sve organizirane odlaske djece i učenika u zahvaćena područja, kao i organizirane susrete (primjerice sportska natjecanja) s djecom i učenicima koja dolaze iz zahvaćenih područja.

Putovanja i organiziranja druženja unutar Hrvatske za djecu i učenike i nadalje su moguća, uz uvjet da u navedenom ne sudjeluju djeca s respiratornim simptomima te uz poticanje boravka na otvorenom.

No situacija se brzo može mijenjati s obzirom na epidemiološku situaciju, te se ove preporuke mogu promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije:

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

 

Opće mjere zaštite:

Neophodno je u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:

     -     mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,

     -     nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

     -     redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
     -     kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u
           koš za otpad te operite ruke

     -     izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova,
          odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna 
          temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA


Sjednica UČITELJSKOG VIJEĆA
utorak, 11.svibnja 2021. u 12.40 sati
Dnevni red sjednice UV-a


Sjednica VIJEĆA RODITELJA
utorak, 11.svibnja 2021. u 18.00 sati 
Dnevni red sjednice VR-a


Sjednica SKUPA RADNIKA
četvrtak, 13.svibnja 2021. u 12.40 sati
Dnevni red sjednice SR-a

do kraja II.pougodišta

Osnovna škola PLOKITE

E-Dnevnik od 10.09.2018.
"Poštujte naše znakove"

 

 

GALERIJA UČENIČKIH RADOVA

 

COVID - 19
Važni dokumenti
UPUTE Microsoft Teams
CISCO WEBEX MEETING
Matific za škole
TABLET S&T 8788_7
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Office 365
HRlektire.com
CENTAR IZVRSNOSTI

HRVATSKA ENCIKLOPEDIJA

Hrvatski pravopis

ŽUPANIJSKA NATJECANJA


VREMENSKA PROGNOZA

FINALE ŠKOLE U NOGOMETU

CISOK SPLIT

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

Portal - Upisi u srednjuUpisi u 1.razred 2019./20.

 

Županijska natjecanja


Upisi u srednje škole


Osiguranje učenika

Učeničke marende

PROMET d.o.o. SPLIT

Izvanučionička nastava

NATJEČAJI ZA
TURISTIČKE AGENCIJE

QR Code

VIDEO OŠ PLOKITE

Zdravstveni odgoj


OGLASNA PLOČA

 

Grad Split Prijatelj djece

Hrabri telefon

 

DISLAJKAM MRŽNJU

Prijavi zlostavljanje

Stop nasilju među djecom

 

PREKINI LANAC

 

Sigurnost na internetu

Wikipedia

Hrvatska imena

 

Saznajte svoj OIB

 

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
 > MZOS
 > AZOO
 > NCVVO
 > Ettaedu
 > CARNet
 > Upisi.hr
 > CARNet Admin
 > Google
 > E-matica

ČASOPISI

DNEVNI TISAK

"Stare slike" Splita


 

Korisni linkovi

Srednje škole u Splitu
Službene stranice SPLIT

Tv program

Radio stanice

Najgledaniji video

 

Županijsko natjecanje

CARNet Vijesti
CARNET
07.05.2021. 10:08
Webinar: "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio"
U četvrtak, 13. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s webinarom pod nazivom "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio". Sedmi u ... The post Webinar: "Kako unaprijediti sadržaj tečaja uz pomoć H5P alata – 1. dio" appeared first on CARNET .

06.05.2021. 15:52
Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aktivne mrežne opreme za nadogradnju okosnice CARNET mreže u sklopu projekta “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže appeared first on CARNET .

05.05.2021. 18:02
INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021
Postovani, U cetvrtak, 6. svibnja 2021., od 16:00 do 20:00 sati, odvijati ce se hitni radovi na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o.. Tijekom radova doci ce do ... The post INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021 appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola "Plokite" Split / Slavonska 13, HR-21000 Split / os-plokite-st.skole.hr / ured@os-plokite-st.skole.hr
preskoči na navigaciju