preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Plokite" Split

  

OSIGURANJE UČENIKA
OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA

Osiguranje učenika se odnosi na nesretne slučajeve koji nastanu tijekom 24-sata (u svakodnevnom životi: kod kuće, u školi, za vrijeme izleta…)

-  Nesretnim slučajem se smatra svaki iznenadni i od volje osiguranika nezavisni događaj koji, djelujući izvana i naglo na tijelo osiguranika, ima za posljedicu njegovu smrt, potpuni ili djelomični invaliditet, prolaznu nesposobnost za rad ili narušenje zdravlja koje zahtjeva liječničku pomoć (npr. Sudar, udar kakvim predmetom, udar električne struje ili groma, pad, okliznuće, survavanje, ranjavanje oružjem ili raznim drugim predmetima, ubod, istegnuće mišića, iščašenje, uganuće, prijelom kostiju…)

-  Kad nastane osigurani slučaj, osiguratelj se obvezuje isplatiti ugovorene iznose iz ugovora o osiguranju (police) i to:

-  Za slučaj smrti uslijed nezgode: naknadu troškova pogreba za slučaj smrti osobe mlađe od 14 godina, osigurani iznos (ugovoren u polici osiguranja) za slučaj smrti osobe starije od 14 godina života

-  Ako je uslijed nesretnog slučaja nastupio djelomični invaliditet osiguranika, isplaćuje se postotak od osiguranog iznosa za slučaj trajnog invaliditeta koji odgovara postotku djelomičnog invaliditeta (npr. ako je na polici osiguranja osigurana svota za trajni invaliditet  80.000,00 kn; ako se utvrdi da je kao posljedica nesretnog slučaja nastupila djelomična invalidnost u iznosu od 5%, isplaćuje se od 80.000,00 kn (4.000,00kn))

-  Ako ukupni postotak invalidnosti iznosi preko 50%, tada se na svaki postotak koji iznosi preko 50% priznaje dvostruki iznos naknade (npr. ako se utvrdi invalidnost 60%, priznaje se naknada 50% + 10% x 2 = 70%)

-  Ako je osiguranik uslijed nesretnog slučaja privremeno nesposoban za školski/nastavni rad, isplaćuje se ugovorena dnevna naknada po danu, max. do 200 dana (treba se dostaviti liječnička potvrda koja sadrži liječnički nalaz s potpunom dijagnozom, točne podatke od kada je i radi čega započeto liječenje i od kojeg do kojeg dana osiguranik nije bio sposoban obavljati svoje redovne školske aktivnosti)

-  Ako nesretni slučaj ima za posljedicu boravak osiguranika u bolnici radi liječenja, osiguravatelj isplaćuje ugovorenu naknadu od prvog do zadnjeg dana boravka u bolnici, max. do 365 dana (npr. kao posljedica nezgode osiguranik boravi u bolnici 10 dana; ako ugovorena naknada po danu iznosi 120,00 kn – za deset dana se dobiva 1.200,00 kn)

-  Dnevna naknada se isplaćuje bez karence (nema odgode osigurateljnog pokrića; isplaćuje se od prvog dana nezgode)

Troškovi liječenja: naknađuju se troškovi liječenja nastali u sustavu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (npr. troškovi participacije, nabavka Schanzovog ovratnika, elastičnog zavoja, lijekova protiv bolova, oteklina, nabava umjetnih udova…)

Lom kosti: ukoliko osigurani slučaj ima za posljedicu prijelom kosti/rebra (a nije nastupila smrt osiguranika niti djelomično/potpuni invaliditet), osiguratelj isplaćuje ugovorenu naknadu neovisno o broju slomljenih kostiju

Gubitak stalnog zuba: ukoliko nesretni slučaj ima za posljedicu gubitak stalnog zuba, osiguraniku se isplaćuje ugovoreni osigurani iznos za gubitak svakog izgubljenog stalnog zuba

Troškovi spašavanja: naknađuje se nužni i dokazani troškovi spašavanja života osiguranika na nepristupačnim mjestima ili radi pružanja neophodne i hitne medicinske pomoći (troškovi se isplaćuju osobi koja dokaže da je snosila te troškove)

Naknada za nošenje gipsa: naknada se utvrđuje na sljedeći način: nošenje gipsa preko 25 dana – isplaćuje se ugovoreni osigurani iznos (npe. 1.000 kn); nošenje gipsa preko 45 dana – isplaćuje se ugovoreni osigurani iznos x 2 (1.000 kn x 2); nošenje gipsa preko 60 dana – isplaćuje se ugovoreni osigurani iznos x 3 (1.000 kn x 3))

Naknada za ugriz psa: isplaćuje se ugovorena naknada za svaki dokazani ugriz psa uz obavezno javljanje liječniku i kiruršku obradu rane

Naknada za estetsku operaciju: ako se uslijed nezgode površina tijela osiguranika ošteti ili izobliči na način da je po završetku liječenja vanjski izgled osiguranika trajno narušen, te ako se osiguranik odluči podvrći estetskoj operaciji u svrhu otklanjanja tog nedostatka, osiguratelj je obvezan isplatiti stvarno učinjene troškove liječenja

Zakonska odgovornost učenika: definira čl. 1051 ZOO: maloljetnik do navršene sedme godine života ne odgovara za štetu; maloljetnik od završene sedme do četrnaeste godine života ne odgovara za štetu, osim ako se dokaže da je pri prouzročenju štete bio sposoban za rasuđivanje; maloljetnika s navršenih četrnaest godina života odgovara prema općim pravilima o odgovornosti za štetu

-  Po nastanku nesretnog slučaja, osiguranik je dužan odmah se prijaviti liječniku radi pregleda i pružanja prve pomoći, izvijestiti osiguravatelja i pružiti mu sva potrebna izvješća i podatke o nastanku nesretnog slučaja


do kraja 1.polugodišta
E-Dnevnik od 10.09.2018.
ŽUPANIJSKA NATJECANJA


VREMENSKA PROGNOZA

FINALE ŠKOLE U NOGOMETU

CISOK SPLIT

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

Portal - Upisi u srednjuUpisi u 1.razred 2016./17.

 

Županijska natjecanja


Upisi u srednje škole


Osiguranje učenika

Učeničke marende

PROMET d.o.o. SPLIT

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Izvanučionička nastava

NATJEČAJI ZA
TURISTIČKE AGENCIJE

QR Code

VIDEO OŠ PLOKITE

Školski list 2013

Zdravstveni odgoj


OGLASNA PLOČA

 

Grad Split Prijatelj djece

Hrabri telefon

 

Prijavi zlostavljanje

Stop nasilju među djecom

 

PREKINI LANAC

 

Sigurnost na internetu

Wikipedia

Hrvatska imena

 

Saznajte svoj OIB

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
 > MZOS
 > AZOO
 > NCVVO
 > Ettaedu
 > CARNet
 > Upisi.hr
 > CARNet Admin
 > Google
 > E-matica

ČASOPISI
Lista linkova je prazna
DNEVNI TISAK
Lista linkova je prazna
Važni dokumenti
"Stare slike" Splita


 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Srednje škole u Splitu
Lista linkova je prazna
Službene stranice SPLIT

Tv program

Radio stanice

Najgledaniji video

 

Županijsko natjecanje

CARNet Vijesti
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

29.08.2018. 10:24
Webinar za učenike i roditelje: analitike učenja u e-Školama
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar na temu sustava za analitike učenja koji je osmišljen u okviru pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Plokite" Split / Slavonska 13, HR-21000 Split / os-plokite-st.skole.hr / ured@os-plokite-st.skole.hr
preskoči na navigaciju