preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Plokite" Split

 > Naslovnica
Vijesti

Početak nastavne godine 2020./2021.

Autor: Mate Vuković, 2. 9. 2020.

Nastavna godina 2020./2021. započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Redovita nastava odvija se u dvije smjene koje se tjedno izmjenjuju, počevši kako slijedi:

Smjena „ A“ (1., 3., 5. i 7. razred), ujutro
Smjena „ B“ ( 2., 4., 6. i 8. razred), poslijepodne

Točno vrijeme ulaska u školsku zgradu, ulaz koji je određen za svaki razredni odjel, kao i učionica u kojoj će se odvijati nastava bit će naknadno objavljeni na web stranici  Škole.

Škola započinje s radom po MODELU A (detaljno opisan u Modelima i preporukama MZO), što znači da se cjelokupan odgojno-obrazovni rad odvija neposredno u školi.

Za pojedine učenike moguće je organizirati i provoditi nastavu online putem, za što je potrebna detaljna liječnička dokumentacija. Potvrde liječnika za izrazito vulnerabilnu (osjetljivu) djecu u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. dostupne su na poveznici:https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/
2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf
.).

Roditelji/skrbnici trebaju izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Učenici viših razreda mogu sami izmjeriti temperaturu. Vrijednost izmjerene temperature prije polaska u školu roditelj/učenik je dužan upisati u posebnu bilježnicu i pokazati je učitelju/domaru/spremačici na ulasku u školu.

Djeca u školu dolaze sama ili u pratnji roditelja na način kako bi dolazili da nema epidemije. Roditelji/skrbnici koji dovode i odvode djecu u školu to čine na način da ne ulaze u školu, osim ako je to neophodno zbog iznimno opravdanih razloga ili je roditelj učenika 1.razreda ili je roditelj učenika s teškoćama u razvoju, već dolaze do ulaza u školsko dvorište pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. Roditelji i djeca iz istog kućanstva ne moraju držati distancu.

U školu učenici ulaze prema  utvrđenom rasporedu po razredima i samo u vrijeme koje je utvrđeno za ulazak njihovog razreda (a što će, kako je već naprijed rečeno biti objavljeno na web stranici Škole). Ulazak učenika u školu i odlazak do razreda nadziru razredne učiteljice, odnosno učitelji koji s razrednim odjelom imaju 1. nastavni sat.

Kod ulaska u školu učenik dezinficira potplate obuće. Učenik  se odmah nakon ulaska upućuje do toaleta ili razreda na pranje ruku sapunom i vodom i upućuje se u svoj razred. Po završetku pranja ruku učenik odlazi odmah u svoju učionicu prema unaprijed utvrđenoj ruti, bez zadržavanja i bespotrebnog dodirivanja površina i predmeta oko sebe i smješta se na svoje  mjesto za sjedenje. Kad svi učenici jednog  razrednog odjela  uđu u svoj razred, tada počinju ulaziti učenici drugog razrednog odjela u školu.

Učenici  bi trebali što je više moguće održavati distancu (fizičku udaljenost) jedan od drugog  i od odraslih (preporučeno 1,5 m). Učenici  ne nose zaštitne maske osim u slučaju kada u razredu nije moguće održati fizičku udaljenost od drugih učenika i osoba u učionici. Masku mogu nositi učenici koji to žele i oni učenici koji su u razredu  izrazito vulnerabilnih osoba i kojima je nošenje maske preporučio liječnik.

U razrednoj nastavi s učenicima boravi njihova učiteljica razredne nastave i učitelji predmetne nastave koji predaju u tom razredu engleski jezik, glazbenu kulturu i izborne predmete.

U predmetnoj nastavi s učenicima borave predmetni učitelji i to tako da je što manji broj predmetnih učitelja tijekom dana u jednoj odgojno-obrazovnoj skupini.

Odmori se organiziraju u različito vrijeme, školsko zvono se ukida, a nastava i nastavni sati započinju u različito vrijeme za različite razredne odjele kako učenici ne bi došli u kontakt s učenicima drugih razrednih odjela. Učenici se kreću izvan učionice samo ako je to nužno.

Kod pojave znakova bolesti koji upućuju na moguću zarazu COVID-19 (povišena tjelesna temperatura – pod pazuhom 37,2, simptomi respiratornih bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, poremećaj osjeta njuha i okusa i gastrointestinalne smetnje – proljev, povraćanje i bol u trbuhu) dijete/učenik ostaje kod kuće i javlja se  telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine koji odlučuje o testiranju. O znakovima bolesti i testiranju roditelj telefonom mora obavijestiti školu.

Ako pojedini učenik  razvije simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, učitelj odmah obavještava roditelje, koji u najkraćem mogućem roku trebaju doći po dijete. Do dolaska roditelja dijete se izolira u prikladnoj prostoriji. Odmah po utvrđivanju simptoma djetetu je  potrebno dati  masku za lice. Po odlasku djeteta  dezinficirati će  se prostorija u kojoj je dijete bilo izolirano. Škola je odredila  prostor za izolaciju i  djelatnike koji su zaduženi za brigu o bolesnom djetetu do dolaska roditelja.

PRILOŽENI DOKUMENAT:

 -  Provedbeni plan OŠ Plokite - 07.rujna 2020.
do kraja 1.polugodišta
OŠ PLOKITE - Split
"Poštujte naše znakove"

Video materijal za učenike razredne nastave

E-Dnevnik od 10.09.2018.
GALERIJA UČENIČKIH RADOVA

 

COVID - 19
Važni dokumenti
UPUTE Microsoft Teams
CISCO WEBEX MEETING
Matific za škole
TABLET S&T 8788_7
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Office 365
HRlektire.com
CENTAR IZVRSNOSTI

HRVATSKA ENCIKLOPEDIJA

Hrvatski pravopis

ŽUPANIJSKA NATJECANJA


VREMENSKA PROGNOZA

FINALE ŠKOLE U NOGOMETU

CISOK SPLIT

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

Portal - Upisi u srednjuUpisi u 1.razred 2019./20.

 

Županijska natjecanja


Upisi u srednje škole


Osiguranje učenika

Učeničke marende

PROMET d.o.o. SPLIT

Izvanučionička nastava

NATJEČAJI ZA
TURISTIČKE AGENCIJE

QR Code

VIDEO OŠ PLOKITE

Zdravstveni odgoj


OGLASNA PLOČA

 

Grad Split Prijatelj djece

Hrabri telefon

 

DISLAJKAM MRŽNJU

Prijavi zlostavljanje

Stop nasilju među djecom

 

PREKINI LANAC

 

Sigurnost na internetu

Wikipedia

Hrvatska imena

 

Saznajte svoj OIB

 

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
 > MZOS
 > AZOO
 > NCVVO
 > Ettaedu
 > CARNet
 > Upisi.hr
 > CARNet Admin
 > Google
 > E-matica

ČASOPISI

DNEVNI TISAK

"Stare slike" Splita


 

Korisni linkovi

Srednje škole u Splitu
Službene stranice SPLIT

Tv program

Radio stanice

Najgledaniji video

 

Županijsko natjecanje

CARNet Vijesti
CARNET
24.11.2020. 14:14
CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa
U jednom od najvećih slučajeva curenja podataka u povijesti više od 23 000 baza podataka postalo je javno dostupno. Za kolekciju baza se vjeruje kako je potekla s privatnog hakerskog ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa appeared first on CARNET .

20.11.2020. 16:11
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao je u jednoj od najpoznatijih i najvećih NATO-ovih vježbi u području kibernetičke obrane - ,,Cyber Coalition 2020", koja se održala od 16. do 20. studenoga. Iako ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

14.11.2020. 11:01
INFO Ponovno uspostavljena primarna veza izmedju Zagreba i Osijeka
Postovani, Prekid je saniran te mrezni promet izmedju Zagreba i Osijeka opet ide punim kapacitetom. Srdacan pozdrav, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne infrastrukture Hrvatska ... The post INFO Ponovno uspostavljena primarna veza izmedju Zagreba i Osijeka appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola "Plokite" Split / Slavonska 13, HR-21000 Split / os-plokite-st.skole.hr / ured@os-plokite-st.skole.hr
preskoči na navigaciju